Pilgrimsmousseline med avrugacaviar samt ankleverterrine och fruset äpple

4

Du behöver

  • 200g pilgrimsmusslor
  • 1 äggvita
  • 200 g vispgrädde
  • salt
  • 50 g avrugacaviar
  • 0,5 dl fiskfond
  • 1 blad gelatin
  • 4 skivor ankleverterrine
  • 0,5 kg äppelpuré ( granny smith)
  • 150g socker
  • 150g vatten
  • 1 blad gelatin
  • saften av en halv citron

Gör så här

  1. Mixa caviar och fiskfond tillsätt blötlagt smält gelatin.
  2. Sila och frys i låg form, ca 3 timmar skär sedan stavar.
  3. Mixa pilgrimsmusslorna tillsammans med salt tillsätt äggvitan och grädden i en fin stråle. Fyll upp färsen i spritspåse och fyll i portionsformar ( gärna rektangulära), tryck ned en caviarstav i varje form se till att den täcks med färs. Baka av i 60 grader varm ugn till en innertemperatur av 42 grader. Låt svalna.
  4. Koka upp vatten och socker tillsätt citronsaft samt blötlagt och smält gelatin.
  5. Blanda sockerlagen med äppelpuré frys i glassmaskin.
  6. Vid servering: värm mousselinen försiktigt på 80 grader, fördela på tallrikarna tillsammans med anklevern och äppelsorbet.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept