Chokladoblat över apelsincreme och mjölkchokladte samt blodapelsinsorbet

4

Du behöver

  • 550g mjölk
  • 550g grädde
  • 50g earl grey te
  • 150g äggula
  • 800g mjölkchoklad
  • 1 dl kesella
  • Skal och saft från 2 apelsiner
  • florsocker efter smak
  • 4 st surdegskrutonger
  • 2,25 dl vatten
  • 185g socker
  • 40g glykos
  • 75g kakao
  • 20g mörk choklad
  • 1,5 dl grädde
  • 8g gelatin

Gör så här

  1. Koka upp mjölk och grädde tillsammans med te, dra av och låt stå ca 10 min sila bort teet
  2. Och sjud bort en ¼ del av vätskan tillsätt sedan äggulan och sjud till 83 grader, tillsätt då chokladen och rör ut så att den blir helt slät, sila upp i en plåt och låt stå ett dygn.
  3. Reducera skal och saft från apelsin till en tjock sirap, låt svalna blanda ned i kesellan och smaka av med florsocker.
  4. Ko0ka upp vattan,socker och glykos.Sikta kakaon och hacka chokladen, tillsättden samt vispgrädden.Sjud i ca 1 timme tillsätt det blötlagda gelantinet. Kyl till 35 grader och häll sedan ut det på en plåt så att du får det tunt som oblat. Sätt in frysen och skär sedan i rektanglar.
  5. Severing lägg en krutong i botten spritsa en sträng av varje creme, lägg på oblatet och
  6. Servera med blodapelsinsorbet ( finns att köpa).
  7. Samt en kopp sötat grönt te med kanel, mynta och citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept