Hemlagad hallonglass med maräng

Hemlagad hallonglass med maräng
Foto: TV4

Hemlagad hallonglass med en ljummen fjälltopp av maräng.

Dryck till maten
Chateau Menota 2007.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recept en där ifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Vad gör jag med äggulorna som blir över?

Keylime pie


Chokladbakelse


Pytt i panna med äggulor


7 september 2010
4

Du behöver

Glass

  • 250 g hallon, frysta
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st äggulor

Maräng

  • 4 st äggvitor
  • 1 dl socker

Till garnering

  • mynta eller citronmeliss
  • florsocker

Gör så här

  1. Mixa bär, crème fraiche och socker till glasskonsistens.
  2. Fördela blandningen i höga glas och ställ i frysen.
  3. Sätt ugnen på grillvärme, 250-275 grader.
  4. Vispa äggvitorna och tillsätt sockret lite i taget.
  5. Vispa till en hård marängsmet.
  6. Toppa med marängsmet på den frysta glassen och sätt in glasen i den heta ugnen med ugnsluckan öppen.
  7. Gratinera ett par minuter tills marängen fått lite färg.
  8. Garnera med mynta eller citronmeliss och pudra med lite florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept