Halstrade pilgrimsmusslor med serranoskinka, grillad sparris samt gräslök buerre blanc

4

Du behöver

  • 8 pilgrimsmusslor
  • 12 skivor serrano skinka eller parma skinka
  • 16 gröna späda sparris
  • 1 charlottenlök
  • .5 dl rostade pinjenötter
  • 1 dl buerre blanc grund (2 dl vitt vin som kokas ihop med 4cl citronsaft tills du har 1 dl kvar).
  • 1 litet knippe gräslök
  • 50 gram smör
  • .5 dl vispgrädde
  • salt peppar

Gör så här

  1. Lägg skinkan på fyra tallrikar. Skär gräslöken så tunt du kan.
  2. Koka upp buerre blanc grunden, i med grädden mixa ner smöret. Ställ åt sidan.
  3. Grilla på sparrisen i grillpanna, smaka upp den med olivolja, lite fiinhackad charlottenlök samt salt och peppar.
  4. Lägg musslorna i HET panna som du hällt ett par droppar olivolja i, stek ca 45 sek, i med en klick smör vänd musslorna, 20 sek på andra sidan sedan upp ur pannan.
  5. Upplägg
  6. Lägg sparrisen lite fräckt i en hög mitt på skinkan, häll ner gräslöken i såsen, skeda den sedan runt sparrisen, på med de vackert halstrade musslorna.
  7. Och kasta på de underbara pinjenötterna. Om du vill kan du garnera med en liten kvist.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept