Currylamm i pitabröd

koket.se
Currylamm i pitabröd
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Currylamm i pitabröd

19 ingredienser

40 m

Pitabröd fyllda med lammfärs med indiska kryddor, mynta och kokosmjölk.

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 5 cm ingefära
  • 1 msk curry
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 dl färdigkokta kikärtor
  • 200 ml kokosmjölk
  • salt
  • matolja

Sås

  • 1 gurka
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 kruka mynta
  • 1 limefrukt
  • 1 tsk strösocker

Servering

  • 2 gemsallad
  • pitabröd, varma
  • mynta

Gör så här

  1. Stek lammfärsen i en gryta eller stor stekpanna tills den får färg. Låt sedan vila i en skål.
  2. Finhacka lök, ingefära och vitlök och stek i samma panna.
  3. Tillsätt kryddorna, den stekta färsen och slå på kokosmjölken. Låt sjuda cirka 30 minuter.
  4. Gör såsen genom att blanda yoghurt, hackad gurka, limejuice och mynta. Smaka av med socker och salt.
  5. Skölj kikärtorna och tillsätt till pannan och smaka av med salt.
  6. Servera i varmt pitabröd med riven färsk mynta och sallad.