Currylamm i pitabröd

40 m
4
Currylamm i pitabröd
Foto: TV4
Från Mitt kök

Pitabröd fyllda med lammfärs med indiska kryddor, mynta och kokosmjölk.

27 oktober 2015
Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 tum ingefära
  • 1 msk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 dl kokta kikärtor
  • 200 ml kokosmjölk
  • salt
  • matolja

Sås

  • 1 gurka
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 kruka mynta
  • 1 lime
  • 1 tsk socker

Servering

  • 2 hjärtsallad
  • pitabröd, varma
  • mynta

Gör så här

  1. Stek lammfärsen i en gryta eller stor stekpanna tills den får färg. Låt sedan vila i en skål.
  2. Finhacka lök, ingefära och vitlök och stek i samma panna. Tillsätt kryddorna, den stekta färsen och slå på kokosmjölken. Låt sjuda cirka 30 minuter.
  3. Gör såsen genom att blanda yoghurt, hackad gurka, limejuice och mynta. Smaka av med socker och salt.
  4. Skölj kikärtorna och tillsätt till pannan och smaka av med salt.
  5. Servera i varmt pitabröd med riven färsk mynta och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept