Currykyckling med ris

Currykyckling med ris
Foto: TV4

En indisk husmor blandar själv till sin egen kryddblandning av till exempel ingefära, bockhornsklöver, spiskummin, kanel. Hon stöter dem i en mortel och varierar kryddorna efter eget huvud. Du kan köpa en färdig curry eller garam masala-blandning och använda till den här rätten.

26 januari 2009
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 stor kyckling
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk smör
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 dl grädde
  • 4 portioner ris
  • 3 tsk curry eller garam masala

Tillbehör:

  • 1 skivad omogen banan
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl russin
  • 1 dl hackade nötter
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i delar. Skala och hacka löken grovt och stek den gyllengul i olja. Tillsätt smör och curry eller garam masala, lägg i kycklingbitarna. Häll på buljong och grädde och låt koka under lock i 15–20 minuter.
  2. Om såsen verkar för tunn, ta upp kycklingen och koka ihop såsen till lagom konsistens. Smaka av och krydda efter smak.
  3. Koka riset efter anvisning på paketet. Servera kycklingen med riset och tillbehören i små skålar vid sidan av.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept