Currykryddad bulgur

Currykryddad bulgur
Foto: TV4

Bulgurvete går att ersätta med couscous eller ris. Koka gärna en rejäl sats bulgur, det tar 12–15 minuter. Kyl och ta sedan fram så mycket som går åt. Den här serveras med wokgrönsaker och är rejält kryddad med curry.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl bulgur
  • 0,5 liter djupfrysta wokgrönsaker
  • 2 nektariner
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • olja att fräsa i
  • salt och malen vitpeppar
  • 6 dl grönsaksbuljong

Till servering:

  • 1 dl naturell yoghurt

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Koka i vatten eller buljong.
  2. Hetta upp en panna och fräs grönsaker och bulgur. Krydda med curry och spiskummin, salt och peppar. Häll på en skvätt buljong om det verkar torrt.
  3. Skär nektarinen i tunna klyftor och vänd ner i röran. Servera med yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept