Currygurka

Currygurka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Currygurka

13 ingredienser

En helt vegetarisk rätt som naturligtvis kan serveras med kött eller fisk om man så vill.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg gurka (eller squash)
  • 2-3 msk margarin
  • 2 tsk curry
  • 2 färska lökar, skivade
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 tsk dragon
  • persilja, hackad
  • kokt ris
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala gurkan och dela i stora tärningar. Fräs curry och margarin i en stor gryta. Lägg i lök och gurka. Pressa över vitlöken. Späd med vatten, soja och grädde. Krydda, låt småkoka 10-15 minuter. Servera på risbädd.