Currygurka

Currygurka
Foto: TV4

En helt vegetarisk rätt som naturligtvis kan serveras med kött eller fisk om man så vill.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg slanggurka eller squash
  • 2-3 msk margarin
  • 2 tsk curry
  • 2 st färska lökar, skivade
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 tsk dragon
  • persilja, hackad
  • kokt ris
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala gurkan och dela i stora tärningar. Fräs curry och margarin i en stor gryta. Lägg i lök och gurka. Pressa över vitlöken. Späd med vatten, soja och grädde. Krydda, låt småkoka 10-15 minuter. Servera på risbädd.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept