Currydoftande gurka

Currydoftande gurka
Foto: TV4

Som grönrätt eller tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 1 kg slanggurka el. squash, i stora tärningar
  • 2 färska gula lökar, skivade
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2-3 msk margarin
  • 2 tsk curry
  • 1 dl vatten
  • 0,5-1 msk soja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk dragon
  • hackad persilja

Till servering:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Fräs curryn med margarinet i en gryta och lägg i lök och gurka. Tillsätt vitlök, vatten, soja och grädde. Krydda och småkoka 10 -15 min.
  2. Slå rätten het över nykokt ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept