Curry på gula linser

Curry på gula linser
Foto: TV4

Linser kan varieras i det oändliga. Här serveras de i en indisk curry. Man väljer själv hur het man vill ha curryn genom att öka eller minska mängden röd och grön chili. Servera som ensamrätt eller som tillbehör till en kötträtt. Servera gärna med bröd.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl gula linser
  • 0,5 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön spansk peppar
  • 1 tsk salt
  • 8-9 dl vatten
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 tomater
  • 0,5-1 msk röd chilipeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 8 curryblad eller 3 lagerblad
  • 4-5 msk matolja
  • 1 tsk hel svart spiskumminfrön
  • hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Skölj linserna ordentligt och låt dem rinna av. Skala och hacka löken och vitlöken. Hacka pepparfrukten, kärna först ur den om du vill ha mildare smak. Hacka tomaterna.
  2. Lägg linserna i en gryta. Häll vattnet över linserna. Krydda med salt, lök, pepparfrukt, gurkmeja, tomater, röd chilipeppar, ingefära och curryblad tills de är mjuka och Koka linserna sakta under lock tills vattnet kokat in, ca 20 minuter.
  3. Värm oljan i stekpanna eller wok tills det sisslar när man släpper ner ett kryddfrö. Lägg i spiskummin och vitlök och fräs den ca 5 minuter tills löken är brun men inte bränd. Blanda i linserna och låt allt fräsa ytterligare några minuter. Garnera med färsk koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept