Curry- och äppelsill

25 m

Du behöver

  • 1 litet vackert sött äpple
  • 0,5 msk gul curry
  • 1-2 tsk vatten
  • 1,5 dl gräddfil
  • 0,5 msk flytande honung
  • 1 pkt 5-minuterssill
  • 1 knivsudd salt

Gör så här

  1. Skala äpplet och skär det i små, små tärningar. Hetta upp en stekpanna och fräs äppelbitarna lätt tillsammans med curry och några stänk vatten. 1-2 teskedar blir nog bra. Äpplena ska inte brynas utan snarare bara mjukas upp och blandas med den underbara curryn.
  2. Låt godiset i stekpannan svalna helt.
  3. Rör samman curryäppelbitarna med gräddfilen och flytande honung.
  4. Skölj sillen, låt den rinna av och skär den i bitar. Vänd varsamt ner dem i röran och häll det hela i en burk med lock.
  5. Låt gärna dra i kylen några timmar tills servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept