Cuban sandwich key largo style

Cuban sandwich key largo style
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Cuban sandwich key largo style

12 ingredienser

20 m

En maffig sandwich fylld med gruyére, skinka, pulled pork, salami och majonnäs. Du behöver inte tvivla på att den här mackan mättar!

Servera gärna med Frederiks pico de gallo!

Ingredienser

portioner
  • 4 cuban bröd (mjuk skorpa) (eller portionsbaguetter)
  • yellow mustard
  • majonnäs
  • 200 g gruyèreost, i tjocka skivor
  • 8 ättiksgurkor, tunt skivade på längden
  • 8 skivor rökt skinka, ca 2 mm tjocka
  • 300 g pulled pork, gärna resterna från helgens bbq
  • 8 skivor Genoa Salami, ca 1-2 mm tjocka
  • salt
  • svartpeppar
  • tabasco
  • smör

Gör så här

  1. Dela bröden i över- och underdel. Bre på rikligt med yellow mustard på underdelarna och majonnäs på överdelarna.
  2. Fördela osten på alla delarna. Montera sedan underdelarna med skivad ättiksgurka, skinka, pulled pork och salami. Krydda lätt med salt och peppar och toppa med några stänk tabasco.
  3. Vänd försiktigt ihop över- och underdelarna och tryck lätt. Bre smör på ovansidorna av bröden.
  4. Hetta upp en grillpanna till mediumvarm. Grilla bröden cirka 5 minuter med den smörade sidan nedåt och en tung kastrull som press ovanpå. Smöra sedan brödens andra sida innan ni vänder dem och steker dem i ytterligare 5 minuter på andra sidan, även nu under press.
  5. Servera med Pico de gallo och ett gott, välkylt öl.