Crostini med krämig tonfiskröra

Crostini med krämig tonfiskröra
Foto: TV4

Dessa lättlagade, knaprigt rostade brödbitar är perfekta tillbehör till sallad eller dipp – ja, till det mesta faktiskt. Man gör dem på ett kick, se bara upp så att de inte bränns vid! Här serveras de med en läcker tonfiskröra.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1 ciabatta eller liknande bröd
  • 3 msk olivolja
  • gourmetsalt

Tonfiskröra:

  • 2,5 dl tonfisk (från burk)
  • 1 gul lök
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl majskorn
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 °. Ställ brödet på högkant och dela på mitten. Skär varje brödbit i tunna skivor på längden, pensla skivorna på båda sidor med olivolja och lägg dem på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  2. Rosta brödskivorna i ugnen i 7–8 minuter. Ta ut plåten, smula över lite gourmetsalt på skivorna och låt dem svalna.
  3. Koka upp 5 dl vatten. Skala och hacka löken fint och lägg den i det kokande vattnet. Låt det koka upp, sila av och låt svalna.
  4. Blanda tonfisk och majonnäs i en skål till en jämn röra. Tillsätt majs och lök, krydda med salt och peppar. Lägg röran i en bunke med lock och förvara i kylen fram till servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept