Crostini med krämig tonfiskröra

Crostini med krämig tonfiskröra
Foto: TV4

Dessa lättlagade, knaprigt rostade brödbitar är perfekta tillbehör till sallad eller dipp – ja, till det mesta faktiskt. Man gör dem på ett kick, se bara upp så att de inte bränns vid! Här serveras de med en läcker tonfiskröra.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 ciabatta eller liknande bröd
  • 3 msk olivolja
  • gourmetsalt

Tonfiskröra:

  • 2,5 dl tonfisk (från burk)
  • 1 gul lök
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl majskorn
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 °. Ställ brödet på högkant och dela på mitten. Skär varje brödbit i tunna skivor på längden, pensla skivorna på båda sidor med olivolja och lägg dem på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  2. Rosta brödskivorna i ugnen i 7–8 minuter. Ta ut plåten, smula över lite gourmetsalt på skivorna och låt dem svalna.
  3. Koka upp 5 dl vatten. Skala och hacka löken fint och lägg den i det kokande vattnet. Låt det koka upp, sila av och låt svalna.
  4. Blanda tonfisk och majonnäs i en skål till en jämn röra. Tillsätt majs och lök, krydda med salt och peppar. Lägg röran i en bunke med lock och förvara i kylen fram till servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept