Grillad laxfilé med ananasglaze och krossad örtpotatis

4

Du behöver

  • 600 g laxfilé, i 150 g bitar
  • 8 skivor squash
  • ananasglaze, finns i butikerna
  • 600 g potatis
  • olivolja
  • 3 st vitlöksklyftor, skivade
  • smör
  • 3 msk finhackade örter, t ex basilika, persilja, dill, oregano, timjan
  • citron

Gör så här

  1. Pensla laxen med olivolja. Salta och peppra.
  2. Skala potatisen och koka den med vitlöken.
  3. Lägg laxen på grillen (medelvärme) och grilla i vackert mönster.
  4. Häll av potatisen och krossa den med en träsked. Smaka av med olivolja, lite smör, örter, salt och peppar.
  5. Pensla laxen med ananasglaze på båda sidor. Grilla squashen på svag värme.
  6. Lägg upp laxen och squashen på en tallrik. Gör ett stort ägg av potatismoset och servera med några skivor citron och ananasglaze.
  7. Ett gott alternativ till örtpotatisen är en matig sallad med en god dressing.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept