Kokta färska rödbetor med getostmousse och råstekta jordärtskockor

Från Nyhetsmorgon

Det finns mycket du kan göra med rödbetor. I det här receptet kokas de och serveras tillsammans med en mousse av getost samt jordärtskockor.

22 juli 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g färska kokta rödbetor
  • 4 st medelstora jordärtskockor, i bitar
  • 100 g getost
  • 100 g vitlöksost
  • 100 g matlagningsyoghurt
  • 1 tsk finskuren rosmarin
  • 1 bunt gräslök, finskuren
  • 1 tsk flytande honung
  • 3 msk god olivolja
  • 1 msk strimlad basilika
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 1 st vitlöksklyfta, hackad
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Mosa getost och vitlöksost med yoghurt.
  2. Blanda ned rosmarin och gräslök. Smaka av med honung och lite salt.
  3. Stek jordärtskockorna i olivolja tills de är mjuka. Salta.
  4. Blanda basilika med olja, vinäger och vitlök i en gryta. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Blanda ned rödbetorna skurna i klyftor.
  6. Lägg upp på tallrik. Forma moussen som stora ägg och lägg ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept