Smörstekt benfri fläskkotlett med röd paprikasås och fänkål

4

Du behöver

  • 600 g benfri kotlett, á 150 g skivor
  • 2 st röda paprikor, i bitar
  • 1 st liten gul lök
  • 2 st fänkål, i klyftor
  • 3 dl hönsbuljong
  • några kvistar rosmarin
  • smör
  • olivolja

Gör så här

  1. Svetta paprika och lök i olivolja. Fyll på med buljong och låt koka under lock tills paprikan är mjuk.
  2. Koka under tiden fänkål i saltat vatten, tills fänkålen är mjuk. Ställ åt sidan.
  3. Salta och peppra köttet. Stek i smör. Lägg i ett par kvistar rosmarin i pannan.
  4. Mixa under tiden paprika och löken med buljongen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt en msk smör. Sila och slå upp i kastrull.
  5. Slå av fänkålsvattnet och stek fänkål tillsammans med köttet i någon min.
  6. Lägg upp fänkål på tallrik, sedan köttet. Låt såsen få ett uppkok och slå sedan runt omkring på tallrik. Dekorera med lite rosmarin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept