Röd bärsoppa

4

Du behöver

  • 400 gram av olika sorters röda bär, hallon, jordgubbar, vinbär, smultron...
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 100g strösocker
  • 0,5 dl citronjuice
  • 3 st äggulor
  • 1 msk creme de mente
  • Strimlor (zest) av citronskal

Gör så här

  1. Koka upp grädden med ca 30 g socker och citronjuice. Vispa gulorna hårt med
  2. G socker. Slå den kokta grädden över gulorna och vispa, slå tillbaka i
  3. Kastrullen och värm under omrörning till ca 85 grader. Det får absolut inte koka. Kyl ner ordentligt.
  4. Lägg zesten i en kastrull tillsammans med resten av sockret, 2 msk vatten och mentelikör. Låt koka sakta tills all vätska är borta. Lägg upp på en assiette, låt kallna.
  5. Skölj bären noga under kallt vatten, låt
  6. Rinna av på en handduk. Slå upp soppan i 4 portionsskålar. Lägg i bären och lägg zest över. Servera iskallt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept