Majskycklingbröst med kräftsås, späda grönsaker och svamp

4

Du behöver

  • 4 st majskycklingbröst med vingben
  • 1 pkt frysta insjökräftor (väl sköljda)
  • 1 st gul lök finhackad
  • 0,5 dl hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g späda grönsaker (små morötter, späd lök, kantareller el.
  • champinjoner, små rödbetor)
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Plocka av klorna på kräftorna, krossa dem och skölj ur. Svetta löken i en kastrull, lägg ner skalen, rör runt och slå på hönsbuljongen. Låt koka upp och koka på svag värme i ca 10 min. Låt stå i 10 min. Sila av och låt koka ner tills 2,5 dl återstår. Slå på grädde och låt koka i ca 5 min. Ställ åt sidan.
  2. Rensa kräftstjärtarna och ta bort tarmen.
  3. Skala och rensa grönsakerna.
  4. Stek kycklingfiléerna gyllenbruna i smör. Stek svamparna i samma panna.
  5. Koka grönsakerna al dente i vatten och salt, slå av vattnet och blanda
  6. Med lite smör.
  7. Lägg upp på tallriken med kycklingfiléerna ovanpå (skär dem gärna i sneda skivor).
  8. Värm upp såsen och mixa i en liten klick smör. Smaka av med salt och peppar. Lägg i kräftstjärtarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept