Ljumna skaldjur med grön gotländsk sparris och vinaigrette

Du behöver

  • 1 st kokt hummer, rensad
  • 4 st kokta havskräftor, rensade
  • 200 g färska räkor, rensade
  • 4 st pilgrimsmusslor
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • 24 st gröna sparrisar
  • 2 msk grovriven parmesanost
  • Ev. någon sallad

Gör så här

  1. Skala den gröna sparrisen, sätt på en stor kastrull med vatten och salt,
  2. Sätt också på en stekpanna och värm upp. När vattnet kokar lägg ner
  3. Sparrisen. Koka upp och låt koka i 2 min. Slå av vattnet och lägg upp på
  4. Torkning.
  5. Fräs under tiden hummer, kräftor, pilgrimsmusslor och sist räkorna på
  6. Medelvärme i olivolja. Fördela skaldjuren runt sparrisen och slå på lite
  7. Olivolja till i pannan. Skvätt i lite balsamvinäger, salta och peppra.
  8. Slå vinaigretten över skaldjuren. Strö över parmesanosten.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept