Ljummen fylld vaktel, linssallad och timjanvinägrett

4

Du behöver

  • 4 st urbenade vaktlar (finns färdigutbenade)
  • 120 g gröna linser
  • 2 st schalottenlökar, hela
  • 2 st vitlöksklyftor, hela
  • 1 msk honung
  • 2 msk vinäger
  • 1 dl hönsfond + lite hasselnötolja
  • 1 tsk hackad timjan, färsk
  • 80 gr parmaskinka, finhackad
  • Lite finplockad sallad som dekoration
  • Till fyllning:
  • 100 g svamp, hackad
  • 0,5 st finhackad gul lök
  • 1 skiva formbröd vitt

Gör så här

  1. Stek svampen i lite smör tillsammans med löken, smula i det vita brödet.
  2. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna. Fyll de urbenade vaktlarna och
  3. Linda in i gladpack så de får en fin form. Baka i ugn, 100° i 15 min, låt stå.
  4. Lägg honung, hönsbuljong och vinäger i en kastrull, koka upp. Lägg i timjan och lite hasselnötsolja, smaka av med salt och peppar.
  5. Koka linserna med lökarna och vitlöken tills de är klara, slå av vätskan och lägg upp på tallrik. Slå över lite vinägrett. Ta ur vaktlarna ur plasten och stek lite runt om i smör. Lägg upp fågeln hel på varje tallrik. Slå resten av vinägretten över och runtomkring. Garnera med salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept