150 g blandade grönsaker i små tärningar kokt i rött portvin
100 g ankleverterrin
sparris + någon svamp
körvel
1 dl grädde
2 dl hönsbuljong
Gör så här
Platta ut kycklingbrösten mellan två plastark. Blanda anklever med portvinsgrönsakerna, ställ åt sidan.
Plocka körveln. Koka hönsfond och grädde. Lägg i köveln, smaka av med salt, peppar och lite socker. Mixa med lite smör, ställ åt sidan.
Lägg ut ett ark med gladpack 30x30 cm. Lägg sedan ett utbankat kycklingbröst därpå. Lägg grönsakerna och anklevern mitt på, vik upp kycklingbrösten mot mitten och följ efter med plastfilmen så att det blir en boll. Snurra runt plasten och lägg upp på en eldfast form. Baka i 100° ugn i 20 min.
Koka sparrisen i vatten, salt och socker. Stek svampen i smör. Lägg upp på tallrik, ta ut bollarna ur plasten och lägg upp. Slå såsen som en ring runt omkring.