Jordgubbsrullar med liten fruktsallad

4

Du behöver

  • 375 g mjölk
  • 125 g citronsaft
  • 6 st äggulor
  • 125 g socker
  • 150 g smör, osaltat
  • 1 l jordgubbar + en annan valfri frukt

Mandelsockerkaka:

  • 8 st ägg
  • 250 g socker
  • 200 g mjöl
  • 100 g mandelmjöl
  • 50 g smält smör

Gör så här

  1. Koka upp mjölken och citronsaften var för sig och slå det över de hårt vispade gulorna och sockret. Låt sjuda i ca 3 minuter - får ej koka.
  2. Vänd därefter ner smöret och ställ kallt.
  3. Till mandelsockerkakan:
  4. Vispa på svag värme upp ägg och socker. Låt svalna. Blanda i mjöl och mandelmjöl och därefter smält smör. Tryck ut smeten på ett bakpapper på en bakplåt, ca 5 mm tjockt. Baka i 180° ugn ca 10 min. Låt svalna något, vänd upp på bänken och drag av pappret.
  5. Skär ut ett band, 10x40 cm. Skär jordgubbarna i varje ända, stryk på
  6. Citronkrämen. Lägg därefter jordgubbarna jämte varandraoch rulla ihop.
  7. Gör en liten fruktsallad på jordgubbar och valfri frukt och lägg upp.
  8. Skär 3 bitar till varje person, ca 2 cm breda.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept