Grodlårsmousse med stekta grodlår

4

Du behöver

  • 500 g grodlår rensas från kött
  • 150 g kycklingfilé
  • 2 st äggvitor
  • vitlök + 2 st finhackade schalottenlökar
  • persilja
  • 4 dl creme fraiche (2+2 dl)
  • 25 cl vitt vin
  • smör
  • Obs! ta bort 20 lår från de
  • 500g för att steka!

Gör så här

  1. Mixa grodlår med kycklingfilén, tillsätt vitorna och därefter Creme fraichen. Svetta i smör 1 msk persilja + vitlöksklyftan, allt finhackat. Blanda detta i färsen och smaka av med salt och peppar. Fyll 4 st formar, smörade och baka av i 100° ugn, ca 15 min.
  2. Svetta löken i smör, lägg i grodlåren. Låt svetta någon minut, slå på vinet. Smula i lite hönsbuljongtärning. Låt koka 10 min. under lock och tillsätt creme fraichen. Låt koka upp och sila. Reduceras något, smaka av med salt, peppar och smör.
  3. Tag ut moussen från ugnen. Lägg upp på tallrik. Stek grodlåren i smör, salta och peppra. Strö lite finhackad persilja och vitlök över och lägg upp runt omkring. Slå såsen över moussen och servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept