Fläskkotlett med stuvade kålrötter

4

Du behöver

  • 1 kg kotlettrad
  • 1 msk mald kummin
  • 2 msk grovsalt
  • 1 msk grovmald vitpeppar
  • 1 hönsbuljongtärning
  • vatten

Kålrotsstuvning:

  • 1 medelstor kålrot
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk kryddpeppar
  • salt
  • peppar
  • 1 knippa persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär skåror i kotlettraden. Ha ner kryddorna i
  2. Skårorna. Koka upp hönsbuljongtärningen i vatten. Lägg kotlettraden på ett ugnsgaller ovanpå en plåt med kanter. Häll hönsbuljongen i formen. Det tar
  3. 40-60 min för kotlettraden att bli klar. Ös ofta med buljongen.
  4. Kålrotsstuvning:
  5. Skär kålroten i centimeterstora tärningar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Slå av vattnet. Fräs smör och lök i en rymlig kastrull. Krydda med nymald kryddpeppar. Tillsätt grädden plus några droppar vitvinsvinäger. Blanda ner kålrotstärningarna
  6. Och låt sakta koka ihop till en stuvning. Blanda till slut ner finhackad
  7. Persilja.
  8. Servera fläskkotlett och kålrotsstuvning, och dekorera med persiljekvist.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept