Vingubbar

Vingubbar
Foto: TV4

Somriga jordgubbar marinerade i vin med vaniljkräm.

Cristers vintips: J.P torrt vitt vin


Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g jordgubbar
  • 4 msk strösocker
  • 2,5 dl vin, vitt, gärna torrt

Vaniljkräm

  • 0,5 st vaniljstång
  • 3 st äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • citronmeliss
  • digestivekex

Gör så här

  1. Snoppa och skölj jordgubbarna.
  2. Skiva i smala skivor och lägg i en skål.
  3. Tillsätt socker och blanda om försiktigt så att sockret fördelas jämt.
  4. Häll över vinet så det täcker jordgubbarna.
  5. Vaniljkräm
    Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  6. Vispa äggulor, vaniljfrön och socker till en ljus krämig smet.
  7. Vispa grädden i en egen skål och vänd ner den i äggsmeten.
  8. Servera med jordgubbarna i botten av ett glas och toppa med vaniljkräm.
  9. Avsluta med en kvist citronmeliss och digestivesmulor på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept