Crèpes Prins Bertil

Crèpes Prins Bertil
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Crèpes Prins Bertil

8 ingredienser

En klassiker. Passar som förrätt, lunch eller när man är sugen på något gott efter bion. De går bra att förbereda och bara gratinera strax innan de serveras.

Ingredienser

Crèpes Prins Bertil

  • 2 ägg
  • salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 4-5 dl mjölk

Fyllning

  • 1 förp hollandaisesås [ca 200 g]
  • ca 400 g skalade räkor
  • 1 knippe dill, finhackad
  • 1 dl lagrad ost, riven

Gör så här

Crèpes Prins Bertil

  1. Vispa ihop pannkakssmeten och ställ den i kylen.
  2. Hacka räkorna grovt och vänd ner dem i hollandaisesåsen tillsammans med dillen.
  3. Grädda små pannkakor, men bara på ena sidan. Lägg dem med den ogräddade sidan uppåt på bakpapper. Klicka på fyllningen, rulla ihop och lägg i ugnsform. Strö över osten och gratinera hastigt i 275 grader tills osten smält.