Crèpes med tonfiskfyllning

Crèpes med tonfiskfyllning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Crèpes med tonfiskfyllning

13 ingredienser

En trevlig förrätt eller lättare lunchrätt. Servera gärna med en grönsallad. Går utmärkt att förbereda, vänta då bara med gratineringen tills rätten ska serveras.

Ingredienser

portioner

Crèpes med tonfiskfyllning

  • 2 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 4-5 dl mjölk

Fyllning

  • 3 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • salt
  • peppar
  • 4 dl kaffegrädde
  • 2 förp lätt tonfisk (à 185 g)
  • ev sherry
  • 1 knippe dill, finhackad
  • ost, riven

Gör så här

Crèpes med tonfiskfyllning

  1. Vispa ihop pannkakssmeten och ställ den i kylen att svälla en stund.
  2. Fräs margarin och mjöl i en kastrull och späd med grädden. Småkoka 10 minuter. Krydda, vänd ned tonfisk och dill och hetta upp. Smaka av med sherry.
  3. Sätt på ugnens grillelement. Grädda tunna pannkakor, fördela fyllningen, rulla ihop och lägg på ett ugnsfat. Strö på ost och gratinera hastigt tills osten smält.