Crèpes med tonfiskfyllning

Crèpes med tonfiskfyllning
Foto: TV4

En trevlig förrätt eller lättare lunchrätt. Servera gärna med en grönsallad. Går utmärkt att förbereda, vänta då bara med gratineringen tills rätten ska serveras.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Crèpes med tonfiskfyllning

  • 2 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 4-5 dl mjölk

Fyllning

  • 3 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 4 dl kaffegrädde
  • 2 burkar lätt tonfisk à 185 g
  • ev. lite sherry
  • 1 knippa dill, finhackad
  • riven ost

Gör så här

  1. Crèpes med tonfiskfyllning
    Vispa ihop pannkakssmeten och ställ den i kylen att svälla en stund.
  2. Fräs margarin och mjöl i en kastrull och späd med grädden. Småkoka 10 minuter. Krydda, vänd ned tonfisk och dill och hetta upp. Smaka av med sherry.
  3. Sätt på ugnens grillelement. Grädda tunna pannkakor, fördela fyllningen, rulla ihop och lägg på ett ugnsfat. Strö på ost och gratinera hastigt tills osten smält.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept