Crêpes med söt valnötsblandning

30 m
4
Crêpes med söt valnötsblandning
Foto: TV4

Crêpes på irakiskt vis! Fyllda med hackade valnötter, rosvatten och kardemumma. Serveras med grädde och chokladsås.

Dryck: Arabiskt kaffe

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

5 september 2016
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Chokladsås

  • 2/3 dl strösocker
  • 2/3 dl dl kakao
  • 1/3 krm krm salt
  • 2/3 dl dl mjölk

Crêpes-smet

  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
  • ca 4 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 msk olja
  • olja, till stekning

Fyllning

  • 2 dl valnötter, hackade
  • 1 dl socker
  • 1 msk kardemumma
  • 1 tsk rosvatten

Servering

  • grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Chokladsås
    Blanda socker, kakao och salt i en kastrull. Tillsätt mjölk och rör om så att allt blandas. Låt koka upp under omrörning. Koka såsen på svag värme ca 5 minuter eller tills den är blank och slät.
  2. Crêpes
    Blanda ihop ingredienserna till en smet. Stek den ena sidan så den får en gyllene färg, den andra sidan steks lätt.
  3. Fyllning
    Hacka valnötterna till lagom små bitar och blanda ihop med socker, kardemumma och rosenvatten. Fyll i mitten av pannkakan med 2 msk av valnötsblandningen och rulla ihop pannkakan till en lång rulle. Stek rullen i varm olja under ganska hög värme. Låt dem vila innan servering.
  4. Servera tillsammans med lättvispad grädde och chokladsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept