Crèpes med musselstuvning

Crèpes med musselstuvning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Crèpes med musselstuvning

12 ingredienser

Inspirerad av europeiska kombinationer blir fyllningen i dessa crèpes till något extra. Glöm inte att informera gästerna om att de innehåller musslor med omtanke för allergikerna.

Ingredienser

portioner

Crèpes med musselstuvning

  • 1 förp bacon, strimlat
  • 1 förp musslor i vatten
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk margarin
  • 4 dl vätska- musselspad, vin eller buljong
  • persilja, hackad
  • ost, riven

Crèpes

  • 5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 100 g smör, smält
  • 1 tsk salt

Gör så här

Crèpes med musselstuvning

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda crèpes-smeten, låt svälla 10 min.
  3. Fräs baconet lätt, låt det rinna av.
  4. Fräs mjöl och margarin till fyllningen i en kastrull. Späd med vätska och koka 10 min. Vänd ner avrunna musslor, bacon och persilja. Ta av värmen.
  5. Grädda crèpes, fördela fyllningen, rulla ihop och lägg i ugnsform. Strö på ost och gratinera tills osten smält.