Crèpes med jordgubbar

Crèpes med jordgubbar
Foto: TV4

Crèpes är franska pannkakor som ska ha lite mindre storlek och är fyllda med något gott, både som dessert eller till förrätt. Färska bär gör dem mycket fräscha.

3 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

Crèpes med jordgubbar

  • 5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 st ägg
  • 100 g smör, smält
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • ca 1 liter jordgubbar, skivade
  • 1-2 msk Grand Mariner eller pressad apelsin
  • Florsocker

Gör så här

  1. Crèpes med jordgubbar
    Blanda smeten, låt svälla 10 minuter.
  2. Grädda små crèpes.
  3. Skiva bären, smaksätt med likör eller apelsin, samt eventuellt florsocker.
  4. Fyll crèpen, rulla ihop och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept