Crêpes med camembert och hjortronsylt

Crêpes med camembert och hjortronsylt
Foto: TV4

Crêpes med camembert och hjortronsylt

Av: Per - Hagfors

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30m

Härliga ostfyllda crêpes smaksatta med hjortron och honung, serveras med vaniljglass och hjortronsylt.

Dryck: Hjortronlikör och kaffe.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Crêpes

  • 3 ägg
  • 2 dl lätt matlagningsgrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 krm malen kanel
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör, smält

Fyllning

  • 100 g camembertost (alt hushållsost eller gorgonzola)
  • hjortronsylt, spad
  • honung, flytande

Tillbehör

  • hjortronsylt
  • honung, flytande
  • vaniljglass

Gör så här

Crêpes

  1. Vispa upp ägg och grädde.
  2. Tillsätt mjöl, salt, vaniljsocker och kanel. Rör smeten jämn, låt sedan stå något.
  3. Rör ner mjölken och det smälta matfettet.
  4. Grädda pannkakorna, stek dem inte för hårt. Lägg dem åt sidan, låt dem gärna bli lite svala.

Fyllning

  1. Lägg önskad ost i stänger/skivor eller riven på crêpsen
  2. Ringla på lite spad från hjortronsylten, eller flytande honung och rulla ihop.
  3. Sätt pannkakorna i en form och strö över lite riven ost av valfri typ.
  4. Gratinera i 225 grader i ca 8-15 minuter (beroende på ostsort).

Servering

  1. Efter gratineringen, skär dina crêpes i ca 3-4 cm längder. Servera ca 2 st sådana längder per portion med ett "ägg" vaniljglass och hjortronsylt till.