Crèpes med ädelostfyllning

Crèpes med ädelostfyllning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Crèpes med ädelostfyllning

9 ingredienser

Crèpes på franska - pannkakor på svenska. Goda att fylla som här med ädelost eller pröva med välkryddad svampstuvning.

Ingredienser

portioner

Crèpes med ädelostfyllning

  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 100 g smältost
  • 100 g ädelost
  • 2-3 msk gräddfil
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 3 msk ost, riven till gratinering

Gör så här

Crèpes med ädelostfyllning

  1. Sätt ugnen på 275°. Vispa ihop pannkakssmeten. Det kan göras i förväg så smeten får svälla i kylen.
  2. Arbeta ihop fyllningen. Strimla sellerin fint och rör ned osten. Ställ fyllningen i en täckt skål i rumstemperatur.
  3. Grädda tunna små pannkakor på båda sidor. Klicka i fyllningen och rulla ihop. Lägg pannkakorna i en lättsmord ugnsform.
  4. Strö på riven ost och gratinera i 275 grader ca 5 min.