Crêpes är flortunna pannkakor som används både som dessert och förrätt, beroende på fyllningen. Bretagne i Frankrike var redan på 1200-talet känt för sina crêpes.
Pannkakor: Blanda mjöl, salt, grädde och lite av vattnet och vispa det till en jämn smet. Vispa upp äggen med äggulorna. Vispa ner resten av vattnet och äggsmeten i pannkakssmeten och sila den genom finmaskig sil så att den blir helt slät. Sätt ugnen på 275°.
Fyllning: Skär skinkan i smala strimlor och skär gräslöken smått. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet och grädden under vispning. Låt sjuda 2 minuter på svag värme. Tillsätt skinka och gräslök, krydda med salt, peppar och muskot.
Crêpes: Riv osten grovt. Fördela fyllningen på pannkakorna, rulla ihop dem och lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i 10 minuter eller tills osten smält och fått gyllengul färg.