Crêpes Maxim’s

Crêpes Maxim’s
Foto: TV4

Crêpes är flortunna pannkakor som används både som dessert och förrätt, beroende på fyllningen. Bretagne i Frankrike var redan på 1200-talet känt för sina crêpes.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl kaffegrädde
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • Fyllning:
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl kaffegrädde
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och malen vitpeppar
  • 200 g rökt skinka
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 0,5 krm riven muskotnöt
  • 1 dl emmentaler

Gör så här

  1. Pannkakor: Blanda mjöl, salt, grädde och lite av vattnet och vispa det till en jämn smet. Vispa upp äggen med äggulorna. Vispa ner resten av vattnet och äggsmeten i pannkakssmeten och sila den genom finmaskig sil så att den blir helt slät. Sätt ugnen på 275°.
  2. Fyllning: Skär skinkan i smala strimlor och skär gräslöken smått. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet och grädden under vispning. Låt sjuda 2 minuter på svag värme. Tillsätt skinka och gräslök, krydda med salt, peppar och muskot.
  3. Crêpes: Riv osten grovt. Fördela fyllningen på pannkakorna, rulla ihop dem och lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i 10 minuter eller tills osten smält och fått gyllengul färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept