Crème på äppelkaka med vaniljsås och picklat äpple

60 m
4
60 m
4

Du behöver

Pajdeg

  • 2 msk smör
  • 2 msk socker
  • lite salt
  • 0,5 dl mjöl

Fyllning

  • 3 vinteräpplen, delade i klyftor
  • 1 msk socker
  • 2 krm kanel

Vaniljsås

  • 2 dl gräddmjölk
  • 3 äggulor
  • 2 msk socker
  • 0,5 vaniljstång

Picklade äpplen

  • 1 rött äpple, skivat i 3 mm tunna skivor
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk vatten
  • 2 msk socker

Vid servering

  • äppelsorbet
  • maräng, smulad
  • smulat rågbröd, stekt i smör och socker

Gör så här

  1. Crème på äppelkaka
    Jobba ihop smör, socker, salt och mjöl till en pajdeg.
  2. Blanda äppelklyftorna med lite socker och kanel. Täck klyftorna med degen och lägg i en liten ugnsfast form.
  3. Baka på 200 grader till en härligt liten äppelpaj. Mixa sedan äppelpajen slät.
  4. Vaniljsås
    Sjud alla ingredienserna till en vaniljsås. Sila och kyl ner.
  5. Picklade äpplen
    Lägg ut skivorna på en tallrik.
  6. Koka upp citronsaft, socker och vatten. Slå lagen över skivorna och täck med plastfilm och låt dra i 60 minuter.
  7. Servering
    Bottna en liten djup tallrik med äpplekakscrème, gör en lite fördjupning i crèmen. Slå i lite vaniljsås och täck med äppelskivor. Dekorera med smulor, maräng och toppa med äppelsorbet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept