Crème Ninon med farfalle

Crème Ninon med farfalle
Foto: TV4

Crème Ninon är en klassisk len ärtsoppa. Här serveras den med pasta och skinktärningar, som omväxling. Du har god hjälp av en mixer eller mixerstav när du ska laga den här soppan.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl farfalle-pasta
  • 2 dl tärnad skinka eller bacon
  • 2 schalottenlökar
  • 500 g frysta ärter
  • 3 dl grädde
  • 8 dl hönsbuljong
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Koka upp grädde, buljong och lök och låt småputtra i ca 5 minuter. Lägg i ärterna och koka upp. Mixa soppan slät, smaksätt med salt och peppar.
  2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag.
  3. Tärna skinkan eller baconet smått och stek hårt i en stekpanna. Lägg på hushållspapper och låt fettet rinna av. Servera soppan i skålar och toppa med knaperstekt skinka eller bacon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept