Crème ninon med chips

Crème ninon med chips
Foto: TV4

Crème ninon, klassisk grön ärtsoppa. Perfekt att servera som förrätt! Servera gärna med hemgjorda prosciottochips och parmesanchips.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

31 oktober 2016
Visa mer
45 m
8

Du behöver

Ingredienser:

  • 1 gul lök (eller 2 schalottenlökar)
  • 2 msk smör
  • 3 msk koncentrerad kycklingfond
  • 5 dl vatten
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk citronsaft
  • 800 g frysta gröna ärtor
  • salt och nymald vitpeppar
  • gräslök

Gör så här

  1. Hacka löken och stek genomskinlig i smör i botten på en kastrull. Häll på kycklingfonden, vatten, grädde och citronsaft.
  2. Låt koka ihop och sjud i ca 10 min. Lägg i de frysta ärtorna, koka upp snabbt och ta direkt bort från plattan. Smaka av med salt och nymald vitpeppar.
  3. Mixa med stavmixer och sila soppan tills den blir helt slät och fin. (Häll soppan genom en finmaskin sil, rör runt med en matsked så att vätskan rinner genom och ärtmoset stannar i silen). Hit fram kan du förbereda och sedan bara värma upp soppan igen innan serveringen.
  4. Strö över gräslök precis innan servering och servera gärna prosciottochips och parmesanchips till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept