Crème Ninon

30 m
4
Crème Ninon
Foto: TV4

Gräddig  löjromstoppad grönsakssoppa.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

10 november 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 1 gul lök el motsvarande schalotten
  • 1 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 500 g frysta ärtor
  • 1 dl vispgrädde
  • ett par droppar citron
  • salt
  • peppar
  • naturell yoghurt
  • 4 msk löjrom (veg alt. finhackad morot)
  • gräslök

Gör så här

  1. Fräs löken i oljan, får ej ta färg.
  2. Tillsätt vinet. Låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Ärtorna och buljongen hälls i matberedaren och mixas slät. Tillsätt grädde och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll upp på sopptallrikar. Ringla över lite yoghurt och toppa med löjromen (el morot). Dekorera med 3-4 gräslöksstrån.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept