Crème brulee med stjärnanis, rabarber och lakrits

Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Crème brulee med stjärnanis, rabarber och lakrits

10 ingredienser

Crème brulee smaksatt med stjärnanis. Serveras med hemgjord rabarberkompott och vispad lakritsgrädde.

Ingredienser

portioner

Crème brulee

  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk stjärnanis

rabarberkompott

  • 2 stjälkar rabarber
  • 2 msk strösocker

Servering

  • rörsocker, att bränna av med
  • 1 msk lakritspasta
  • grädde, vispad

Gör så här

Crème brulee

  1. Värm vätskan. Vispa äggula och socker. Blanda ihop äggsmeten med vätskan och krydda med stjärnanis. Kyl ner blandningen och baka sedan i formar på 96 grader varmluft i 45 minuter. Bränn med rörsocker.

Rabarberkompott

  1. Skär rabarber i bitar och koka försiktigt med sockret.

Servering

  1. Blanda lakritspastan med vispad grädde. Servera crème bruleen med rabarber och lakritsgrädde.