Crème brulee med stjärnanis, rabarber och lakrits

Crème brulee smaksatt med stjärnanis. Serveras med hemgjord rabarberkompott och vispad lakritsgrädde.

21 april 2017
4

Du behöver

Crème brulee

  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk stjärnanis

Rabarberkompott

  • 2 stjälkar rabarber
  • 2 msk socker

Servering

  • rörsocker, att bränna av med
  • 1 msk lakritspasta
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Crème brulee
    Värm vätskan. Vispa äggula och socker. Blanda ihop äggsmeten med vätskan och krydda med stjärnanis. Kyl ner blandningen och baka sedan i formar på 96 grader varmluft i 45 minuter. Bränn med rörsocker.
  2. Rabarberkompott
    Skär rabarber i bitar och koka försiktigt med sockret.
  3. Servering
    Blanda lakritspastan med vispad grädde. Servera crème bruleen med rabarber och lakritsgrädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept