Crème brûlée med björnbär och hallon

35 m + tid i kyl
4
Crème brûlée med björnbär och hallon
Foto: TV4

Klassisk crème brûlée toppad med björnbär, hallon och svartvinbär!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

24 augusti 2016
Visa mer
35 m + tid i kyl
4

Du behöver

  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 8 äggulor
  • 3 msk strösocker
  • råsocker
  • hallon, björnbär och svartvinbär, till garnering

Gör så här

  1. Ställ in serveringsformarna i frysen i minst 30 min. Små formar med ca 8 cm i diameter är lagom.
  2. Fyll diskhon till hälften med kallt vatten. Detta i fall vaniljkrämen skär sig. Sänk i så fall kastrullen i vattnet och vispa.
  3. Skär ett snitt längs med vaniljstången och lägg den i en kastrull tillsammans med grädden. Värm upp utan att låta det koka.
  4. Vispa ihop äggulor och strösocker i en separat skål och vispa sedan ner kastrullens innehåll i den.
  5. Diska ur och torka kastrullen och häll tillbaka vaniljsåsen i den. Värm på medeltemperatur under vispning i 10-12 minuter, eller tills den tjocknat ordentligt. Om den skär sig, ta till vattenbadet.
  6. När krämen har tjocknat, ta ur vaniljstången och häll krämen i de kalla formarna och låt svalna. Ställ in formarna i kylen tills krämen stelnat till en pudding.
  7. Strö ett lager råsocker över puddingarna som täcker hela ytan och bränn till en knäckig yta med en brännare. Servera med bär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept