Crema volteada

Crema Volteada
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 2 dl kondenserad mjölk
  • 2 dl mjölk 3 %
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 4 ägg
  • 0,5 citron, pressad
  • 0,5 dl vatten
  • 1 granatäpple

Gör så här

  1. Smält sockret i en stekpanna och tillsätt vatten och citron. När det är karamelliserat häll det i en bakform och låt kallna.
  2. Vispa äggen med en gaffel och tillsätt båda sorternas mjölk. Tillsätt vaniljextraktet.
  3. Häll smeten i formen med sockret och sätt in formen i ett vattenbad i ugnen ca 45 min på 180 grader. Känn med en pinne att den är torr i mitten.
  4. Låt kallna och in i kylen. Vänd formen och låt den ligga på en tallrik. Låt såsen rinna över den och servera den med granatäpplekärnor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept