Cozze gratinate

30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 1 kg blåmusslor
  • 300 g osötat ströbröd
  • 4 normalstora klyftor vitlök
  • salt, efter behag
  • 50 g persilja, finhackad
  • 1,5 dl extra virgin olivolja
  • 1-3 krm peperonchino, efter behag

Gör så här

  1. Blanda ihop ströbröd, vitlök, salt, persilja och chili samt olivolja.
  2. Koka hastigt upp blåmusslorna i saltat vatten, när musslorna har öppnats häll av vattnet. Dela musslorna och fyll halvan med musselkött med ströbrödsblandningen, lägg på en plåt och ringla över lite olivolja.
  3. Tillaga i ugnen på 180 grader grillfunktion. Gratinera tills brödet är gyllenbrunt. Klart att servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept