Couscoussallad för många

Couscoussallad för många
Foto: TV4

Couscousgryn av vete är lätt att handskas med, bara att hälla på dubbla mängden kokande buljong och låta det hela dra i några minuter. Blanda med grönsaker och du får en härlig ljummen sallad! Receptet går utmärkt att dubblera.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 5 dl couscous
  • 5 dl kokande vatten eller buljong
  • 1 liter grovskurna grönsaker
  • finhackat kryddgrönt
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl citronsaft
  • salt
  • malen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken. Skala morötterna och skär i mindre bitar. Ansa och skär fänkål, paprika och broccoli i mindre bitar. Lägg de skurna grönsakerna i en ugnssäker form tillsammans med sockerärter och haricots verts. Ringla lite olivolja över och ugnsbaka dem i 15-20 minuter.
  2. Koka upp buljongen. Häll över couscousgrynen. Låt stå i 10 minuter tills all vätska sugits upp av grynen.
  3. Blanda samman olivolja, salt och pressad citronsaft till en dressing. Blanda ner och låt salladen dra en stund före servering. Vänd runt ett par gånger.
  4. Blanda ner de ugnsbakade grönsakerna i couscousen före servering. Krydda med finhackat kryddgrönt. Lägg upp på salladsbädd.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept