Couscous med ratatouille

Couscous med ratatouille
Foto: TV4

Couscous är den nya sortens snabbmat. För en rent vegetarisk måltid passar grynen utmärkt att servera med en fransk grönsaksröra, ratatouille.

5 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl couscousgryn
  • 2 dl kokande grönsaksbuljong
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 500 g passerade tomater
  • 2 msk smör
  • vitlök
  • salt och malen vitpeppar
  • strösocker
  • timjan eller oregano
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär alla grönsaker i mindre bitar. Fräs dem i olja och tillsammans med en pressad vitlöksklyfta, eller lägg i ett par hela klyftor om du vill ha mildare vitlökssmak.
  2. Häll på tomatkross och krydda med salt, peppar, en gnutta socker och eventuellt lite timjan eller oregano. Koka grönsaks-röran på svag värme i minst 30 minuter.
  3. Häll kokande buljong över couscousgrynen och låt dem svälla i 10 minuter. Fluffa till dem med gaffel och värm dem med en klick smör. Servera med grönsaksröran.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept