En typisk nordafrikansk rätt som finns i en mängd varianter. Det här är ett recept från Marocko som innehåller lammkött, kyckling och mycket grönsaker.
Skär lammköttet i 3 cm stora bitar och kycklingen i 4-5 delar. Skala och hacka löken. Värm oljan till medelvärme i en gryta och bryn kycklingbitarna och lammköttet runt om tills det får färg. Lägg i lök, salt, koriander, chilipeppar, saffran och spiskummin och låt det fräsa i 2-3 minuter. Häll på vattnet, lägg på locket och koka grytan i 30 minuter. Lägg zucchini, morötter och paprika i köttgrytan och koka allt i ytterligare 10 minuter. Lägg i tomaterna och koka 1/2 minut till.
Laga couscousen enligt anvisningen på paketet.
Lägg couscousen på ett stort fat och gör en grop i mitten. Lägg på kött, kyckling och grönsaker och häll över lite av såsen. Servera resten av såsen separat.