Couscous med kyckling och lamm

Couscous med kyckling och lamm
Foto: TV4

En typisk nordafrikansk rätt som finns i en mängd varianter. Det här är ett recept från Marocko som innehåller lammkött, kyckling och mycket grönsaker.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g benfritt lammkött
  • 0,5 kyckling
  • 1 gul lök
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk chilipeppar
  • 0,5 paket saffran
  • 0,5 tsk stött spiskummin
  • 4 dl vatten
  • 0,5 gul zucchini i skivor
  • 2 morötter, skalade och skurna i bitar
  • 1 grön paprika i strimlor
  • 2 tomater i klyftor
  • 4 dl vatten
  • 4 dl couscous
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär lammköttet i 3 cm stora bitar och kycklingen i 4-5 delar. Skala och hacka löken. Värm oljan till medelvärme i en gryta och bryn kycklingbitarna och lammköttet runt om tills det får färg. Lägg i lök, salt, koriander, chilipeppar, saffran och spiskummin och låt det fräsa i 2-3 minuter. Häll på vattnet, lägg på locket och koka grytan i 30 minuter. Lägg zucchini, morötter och paprika i köttgrytan och koka allt i ytterligare 10 minuter. Lägg i tomaterna och koka 1/2 minut till.
  2. Laga couscousen enligt anvisningen på paketet.
  3. Lägg couscousen på ett stort fat och gör en grop i mitten. Lägg på kött, kyckling och grönsaker och häll över lite av såsen. Servera resten av såsen separat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept