Couscous med grönsaker

Couscous med grönsaker
Foto: TV4

Couscous är bra basmat att ha hemma i skafferiet. Med hjälp av säsongens grönsaker fixar du lätt den vegetariska middagen.

25 februari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl couscous
  • 2 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 0,5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 stjälkar grön sparris
  • 1 morot
  • 50 g sockerärter
  • vatten och salt
  • 1 väl mogen tomat
  • 10 rädisor
  • 2 tsk smör

Saffransås:

  • 2 dl crème fraiche
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka upp vattnet i en kastrull och rör i smör, citronsaft och -skal, salt och peppar. Rör i couscousen och lägg på lock. Ta kastrullen från värmen och låt couscousen svälla i 6-7 min. Ansa sparrisen och skär den i bitar. Skala moroten och strimla den. Strimla sockerärterna, koka upp lättsaltat vatten och förväll sparris, morot och sockerärter. Ta upp och låt rinna av.
  2. Saffranssås: Lägg 2 dl crème fraiche, saffran, salt och peppar i en kastrull. Koka upp och sjud någon minut. Vill du ha en skummig sås går det bra att skumma den med hjälp av en stavmixer.
  3. Skär tomaten i bitar och skiva rädisorna tunt. Vänd ner smör, salt och peppar i couscousen. Lägg på alla grönsakerna och servera med saffransås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept