Couscous med chorizo och citronyoghurt

koket.se
Couscous med chorizo och citronyoghurt
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Couscous med chorizo och citronyoghurt

19 ingredienser

20 m

Stekt chorizo, paprika, rödkål och rödlök serveras med couscous fräsch citronyoghurt.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Couscous

  • 2 dl couscous
  • 2 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 0,5 citron, skalet
  • salt
  • svartpeppar

Chorizo med röda grönsaker

  • 400 g rå chorizo
  • 2 röda paprikor
  • 200 g rödkål
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 dl rucolasallad, grovhackad
  • olivolja
  • salt

citronyoghurt

  • 2 dl tjockyoghurt 10 %
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 tsk honung
  • salt

Garnera med

  • krasse
  • körvel

Gör så här

Couscous

  1. Koka upp vattnet och häll över couscousen. Blanda med olivolja, citron och salt. Låt svälla ca 15 minuter.

Chorizo med röda grönsaker

  1. Skär korven i mindre bitar. Skär ner paprika och rödkål i mindre bitar. Skiva löken.
  2. Stek korven i lite olivolja och tillsätt resterande grönsaker efter ett par minuter. Smaka av med salt, blanda med rucola och couscousen vid servering.

Citronyoghurt

  1. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt.

Servering

  1. Servera couscousen med citronyoghurt, krasse och körvel.